maandag 20 maart 2017

restaurantreview: Spirit in Rotterdam

Na een weekje Berlijn is het niet vervelend om weer eens in Rotterdam te zijn. Deze steden hebben best veel gemeen. In de eerste plaats: in de oorlog platgebombardeerd en daardoor nu geen oud idyllisch centrum meer maar 'nieuwe', bonkige gebouwen (die hun geheel eigen charme hebben). En verder is Roffa, zoals bekend, de culinaire hoofdstad van Nederland en is Berlijn de hippe vega hoofdstad van Europa. Waar wil ik naartoe met dit onsamenhangend gebazel? Naar Spirit!

Spirit is een vegetarisch en biologisch buffetrestaurant in de Groene Passage aan de Mariniersweg. Gelegen naast biologische supermarkt Grimsel en de Wereldwinkel. Verder zit er nog een scharrelslagerij om de hoek en een duurzame meubelzaak. Nog iets verder om de hoek ook nog tweedehandswinkel Piekfijn (check de boekenafdeling!). Genoeg reden om daar eens een rondje te maken, de eeuwige Markthal en de Koopgoot daarmee een keer links te laten liggen, en dan te eindigen bij Spirit waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren.

Inmiddels heb ik er al diverse keren gegeten en iedere keer geniet ik er enorm van. Waarom?
Nou:
  • Het eten smaakt geweldig. En dat is niet overdreven. Want al klinkt een biologisch buffetrestaurant misschien niet iedereen erg culinair uitdagend in de oren, de koks verstaan hun vak. Wat zij met groenten doen is echt een voorbeeld voor andere restaurants. En menig vleeseter zal moeten toegeven dat je hier het vlees niet mist.
  • De keuze is reuze. Je zou bijna wensen dat je net als een koe meerdere magen had. Het aanbod varieert van sushi tot salades en van tempeh-saté naar auberginelasagne. Alles is vegetarisch, veel is veganistisch. De gerechten wisselen af en toe maar de bestsellers zijn blijverdjes. Tip: scan eerst het aanbod voordat je je bord gelijk begint vol te laden. En maak niet de fout die ik vandaag maakte door de vega bitterballen te vergeten. Die zijn hemels.
  • De prijs wordt bepaald naar het gewicht dat op je bord ligt. Dat is handig en eerlijk. En het buffetconcept is handig voor de Niet Zo Grote Trek of De Kleine Eter.Tip: voor 5 euro kun je er soep met brood eten. Ook hier: veel keus qua soepies. De prijs voor een volgeladen bord is ongeveer 15 euro. Maar dan zit je ook propvol.
  • Bij ieder gerecht staan de ingrediënten vermeld. Handig voor degenen die geheel veganistisch willen eten maar ook voor mensen zoals ik met ingewikkelde voedselallergiekwesties waardoor je steeds het dilemma hebt "wel of niet de gok wagen of toch maar moeilijke vragen gaan stellen in de hoop dat je een serieus antwoord krijgt". Hier dus niet nodig. Bonuspunt!
  • Er worden ook dranken verkocht: wijn, bier, sappen etcetera. Je kunt er echter ook voor kiezen om gratis kraanwater te drinken. Bonuspunt!
  • Je kunt een bakje volladen voor thuis.
  • Er zijn toetjes en taartjes in overvloed. Ook per gram afrekenen.
Zijn er ook minpunten?
Nou, we gaan natuurlijk niet zitten zeuren over zo'n toffe plek. Wel is het jammer dat ze op zondag gesloten zijn, zijnde de 'Uit Eten-dag' bij uitstek. Verder wil het door de populariteit nogal eens aardig vol zijn. Niemand kijkt er echter van op als je aanschuift bij andere gasten dus kan het juist wel gezellig worden. Overigens is dit een stek waar je prima alleen kunt eten. Het heeft namelijk een beetje een kantineachtige uitstraling waardoor het voor een romantische eerste date misschien juist weer minder geschikt is. Tenzij jullie beiden vega zijn en van heerlijk eten houden.

Verdere info:
www.spiritrestaurants.nl/rotterdam
Geopend van maandag tot en met zaterdag 8.00 - 23.00 uur.
Mariniersweg 9 te Rotterdam
Reserveren alleen voor groepen

PS. Voor de echte Rotterdammers natuurlijk geen interessante informatie maar voor de rest van Nederland: in Amsterdam is inmiddels ook een filiaal geopend!


Dit is een no spon artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten