zondag 22 mei 2016

Treinjungle: de nieuwste tips!

 
Mocht je denken dat je met twee handleidingen inzake De Treinjungle ruimschoots aan de vraag hebt voldaan, niets blijkt minder waar. Want o wee, o wee, de treinklachten. Een snelle blik op Twitter, #treinleven, leert dat de irritaties bijna grenzeloos zijn. Logisch, aangezien je met totaal vreemden opgescheept zit en dat onder barre omstandigheden. Want laten we eerlijk zijn: drukte, vertraging, onduidelijke info, zuurstofgebrek, wat wil je nog meer. Laten we nog eens kijken hoe we het leven van de treinende forens een beetje Easzy kunnen maken. En ja, daar moet je zelf ook wat voor doen (en vooral laten)!

 1. Een beetje make-up doet wonderen. Graag zelf. Voor sommigen zou het zelfs… nou ja, niet verplicht maar op zijn minst dringend aanbevolen moeten zijn. Maar pe-lease, ga niet je hele gezicht zitten schilderen in het openbaar. Zó niet sjiek. We zijn weliswaar gek op metamorfose-programma’s en - rubrieken maar we hoeven ze niet live mee te maken. Bovendien laat je je wel erg kennen, dat je kennelijk die drie lagen grondverf, BisonKit en glanslak nodig hebt om toonbaar te zijn. Doe maar niet. Ook niet: nagellak. Je zet binnen enkele minuten zo’n hele coupé in de chemische gasdampen. Wat dacht je van een kwartiertje eerder opstaan?
 2. Bijna iedereen weet dat je mensen eerst moet laten uitstappen, en dat je daarna pas binnenstapt (toch?). En bijna iedereen houdt zich daar netjes aan. Al was het maar omdat je zelf niet vertrapt wil worden door de kudde die de trein uit komt zetten. Maar dan is er altijd weer eentje, we noemen hem even Spuit Elf, die er vijf minuten te laat achter komt dat ie de trein wil verlaten. Die veroorzaakt dus een opstopping, irritatie en lichte paniek. En dan wel een verontwaardigde bakkes durven trekken. Met liefst nog even een preekje: “Eerst laten uitstappen, dan pas instappen, hoorrr mensen”!!! Wees niet deze bloedirritante persoon. Wees geen gezombificeerde sukkel, let op je station en hobbel tijdig met de rest mee naar buiten. 
 3. Over kudde gesproken, wat je niet doet in een drukke trein is je rugzak omdoen. (Waarom zou sowieso een rugzak omdoen, tenzij je nog in de brugklas zit of een wereldreis aan het maken bent.) Modegevoel daargelaten: je kunt iemand een oog uitsteken met dat onhandige ding waar je geen zicht op hebt. Houd hem dus in je hand vast als het druk is in de trein en pas als je na het uitstappen een straal van minimaal 100 meter tot je beschikking hebt, slinger je hem om je rug. Als het dan persé moet.
 4. Kinderen die zo nodig op het knopje mogen drukken om de deuren te openen: nee. We hebben haast. Leuke spelletjes doe je lekker thuis.
 5. Je zou, bovenstaande tips lezende, een hekel krijgen aan de treinende mensheid. Of in de mensheid in het algemeen. Dat is natuurlijk ook weer niet nodig. Wat kan helpen, is eens een praatje maken met je onbekende  treinbuurman of - vrouw. Grote kans dat iemand dat best leuk vindt. Je kunt daarmee je horizon verbreden. En je treintijd gaat een stuk sneller. De uitdaging is wel om iemand te vinden die geen oordopjes in heeft. En die niet gelijk aan je vast gaat plakken of vieze praat gaat doen.
 6. Slapend val je niemand lastig. Tenzij je hard snurkt. Maar dan kunnen mensen je tenminste nog uitlachen en werk je op die manier mee aan een goede sfeer in de trein. Zorg wel dat je op tijd wakker wordt zodat je tijdig de trein kunt verlaten. Zie tip 2. Overigens zie je nog eens wat van het land, als je je verslaapt. Een nieuwe horizon is altijd leuk, zeiden we al. Tenzij dit de laatste trein was en je dus niet meer thuis komt. Tip: oefen in Treinslapen. Dat is soezen, net zo diep dat je je kunt afsluiten van de omgeving maar licht genoeg dat je niet kwijlt, snurkt of als een Spuit Elf je trein uit moet rennen.

Heb je nog meer tips en trucs? Deel ze met ons!
Goede reis!
 
 
 
 

           

2 opmerkingen:

 1. zit liever in de autotrein.............meer beenruimte, prive met mijn ...spelen en je hebt evenveel vertragingen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de autotrein rijdt overigens op alle wegen......de zgn bumperexpress

  BeantwoordenVerwijderen