maandag 1 februari 2016

Restaurantreview: Little V Den Haag

Toen ik vroegâh met een vriendinnetje in Den Haag ging shoppen begonnen we als de winkels opengingen, aten we tussendoor een Big Mac Menu (dit is echt lang geleden) en stopten we als de winkels weer dichtgingen. Met onze goedgevulde tasjes van H&M keerden we moe en voldaan weer huiswaarts, waar dan voor ons gekookt was.

Het winkelen van vandaag ziet er anders uit: we slapen eerst uit (ik) of wachten op een monteur voor onze nieuwe oven (vriendinnetje) en beginnen dan eerst met de Ekoplaza leeg te kopen, daarna de Oriëntaalse supermarkt en dan de Foodmarket van de Marks&Spencer. Vervolgens proeven we daar even de koffie en de taart en besluiten we nog even de Bijenkorf door te lopen. En dan...hebben we vooral zin om onze zware tassen neer te gooien en te gaan genieten van eten en wijn.

Achter de Bijenkorf (let op: nog één straat verder dus een beetje verstopt) zit Little V. Deze zaak heeft ook een vestiging in Rotterdam die ik al eens met succes had uitgeprobeerd. De Haagse variant trouwens ook, en dat beviel eveneens goed. Vandaar dat ik er graag nog eens naartoe ging.

Little V serveert Vietnamees eten (met de "V" van Verrassend, aldus de site). Dit betekent oosters eten dat niet heel scherp is, maar eerder verfijnd en er worden veel groenten en kruiden gebruikt en minder vette, zware sauzen. Klinkt dat lekker? Dat is het ook! Denk aan "Bun", een combinatiegerecht met loempiaatjes, mie, groenten, kruiden en vissaus. Of "Bahn Xeo", een kokosmelkflensje met taugé, garnalen en gegrild varkensvlees met sla en kruiden, ook vega verkrijgbaar. Verder veel varianten van roergebakken vlees, vis en/of groenten.

Wij begonnen met gevulde rijstrolletjes, met garnalen en met groenten. Een lekker licht voorgerecht, met knapperige groenten en kruiden. Na een halfuur de hoofdgerechten te hebben bestudeerd (want: te veel lekkere keuzes) kwamen we tot de conclusie dat wij allebei iets anders zouden bestellen en dan zouden delen. Sharing food, het is hip.

We kozen de zeebaars met karamel-gembersaus en de gamba's met coquilles in kokos-currysaus. De zeebaars was licht en smaakvol door de saus en de lente-ui. De gamba-curry was echter verrassender, met net wat spice wat goed combineerde met de romige kokos en de gamba's en coquilles.

De wijn, een Sauvignon Blanc, was ook prima en paste goed bij onze gerechten. Daar gingen er makkelijk twee per persoon van naar binnen. Een echt toetje lukte eigenlijk niet meer na deze maaltijd (en de taart van M&S lag ook nog vers in het geheugen), maar gelukkig heeft Little V diverse drankjes op de kaart. Cocktails, maar ook Ice Tea- combi's, sappen en smoothies. Wij sloten af met een gezond sinaasappel-aardbei-basilicum sapje.

Wij hebben erg genoten van het eten, maar de bediening verdient een speciale vermelding. Die was echt attent, vlot en hulpvaardig (zo hielp de serveerster ons serieus met onze keuzestress). Dat maakt des te meer dat je hier snel weer terug wil komen. Om de rest van de kaart uit te proberen...

www.littlev.nl

Let op: reserveren is aan te bevelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten