donderdag 31 december 2015

Food-review New Fork (Rotterdam)

Inmiddels kom ik er al enkele jaren met veel plezier, dus wordt het echt wel tijd voor een review. New Fork is een “lunch- en ontbijtverzorger” uit Rotterdam die volgens hun site 100% natuurlijk, eerlijk en lekker eten en drinken maakt. “Dus is alles wat je koopt goed voor je humeur en je geweten”. Dat zijn nogal beloftes!


Wat en waar
De vestiging in het centrum (ze zitten ook op de campus van de Erasmus Universiteit, helaas 20 jaar te laat voor mij) zit vlakbij station Beurs. Tegenover, hoe symbolisch, de grote gele M. Lekker centraal dus maar niet echt ‘in de loop’ waardoor het er nooit echt hectisch is. Er zijn lounge-stoelen zodat je lekker voor het raam naar de voorbijgangers kunt kijken. Verder bestaat de inrichting uit lichthouten meubilair, gecombineerd met de kleur groen.

‘Groen’ is dus ook het concept van het eten en drinken. Op de kaart staan sandwiches (drie hoog), stokbroodjes, salades en fruit, en zoetigheden. Qua drinken: smoothies, sappen, zuivel en koffie en thee. Qua beleg, denk aan: scharrelkip, zelfgemaakte gehaktbal, geitenkaas met chutney, biologische humous met gegrilde paprika, en eigengemaakte pindakaas met sambal en komkommer.

Op een hectische derde Kerstdag besloot ik met mijn mee-eter van de dag, mijn moeder, eerst te gaan lunchen voordat we de winkels zouden bestormen met onze uitverkoop-manie. Wij waren duidelijk niet de enigen die na twee dagen gedwongen op de bank besloten hadden uit ons hol te kruipen en de stad in te gaan. Hectisch dus, maar gelukkig was de sfeer bij New Fork zoals gewoonlijk relaxt en de ontvangst klantvriendelijk.

The Food
Ik ben zo iemand die altijd de kaart van voor tot achter spelt, en dan vervolgens steeds hetzelfde kiest. Normaal is dat hier de sandwich Humous. Nu besloot ik uit mijn comfortzone te treden en eens te gaan voor een sandwich met zelfgemaakte pindakaas. En hij was heerlijk. Over comfort gesproken, het ultieme comfortfood, want: vet (pindakaas), pittig (sambal) en fris (komkommer). Het bruine brood bij New Fork verdient een speciale vermelding vanwege bijzonder lekker. We hebben wel eens geprobeerd uit te vissen of wij dit ergens zelf konden kopen maar dat bleek niet het geval. Jammer! Verder hebben ze helaas alleen witte stokbroodjes, maar ook deze smaken prima, weet ik uit eerdere bezoekjes.

Mijn moeder bleef in haar eigen comfortzone en bestelde een tosti kaas-beenham. Zij houdt niet van hard brood of van heel grote happen dus is hier altijd zeer tevreden mee. Ook deze keer: niets op aan te merken. Koffie en thee smaken hier altijd perfect, al kozen wij vandaag voor iets fris aangezien het op deze derde Kerstdag een irritante 15 graden was (dus te warm om het nog lekker te hebben in een winterjas).

Verder
Deze zaak is echt een aanrader als je van biologisch en smaakvol eten houdt en de behoefte hebt om in het Rotterdamse centrum even de drukte te ontvluchten. De inrichting en sfeer zijn rustgevend. Mocht je er met je laptop willen werken dan kan dat want er is Wifi en er zijn stopcontacten. Vanwege het aanwezige leesvoer op de leestafel kun je hier ook makkelijk een keer alleen gaan zitten.

Maar kom vooral ook voor het eten: altijd lekker en vers, verantwoord en gezond, voor normale prijzen. Wat wil je nog meer. Geen grote gele M, toch?. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten