vrijdag 27 november 2015

Restaurant review: Vega(n) Pop Up Rotterdam

Het is al eventjes geleden dat ik er was maar een review over dit restaurant mag toch niet ontbreken op de the Living is Easzy. Redenen hiervoor zijn:

1. Het eten was onvoorstelbaar goed.
2. Ze zitten nog maar een paar dagen in Rotterdam?

Hoe dan ook, op het Westelijk Handelsterrein zit dus nog een paar dagen een geweldig vegetarisch, deels veganistisch pop up restaurant, dat binnenkort naar verluid naar Arnhem zal verkassen. En dat is spijtig, zowel voor vega(n)s als voor de foodies in onze regio.

Samen met mee-eter Y, die niet in de eerste maar wel in de tweede categorie valt, bezocht ik dit restaurant in Rotterdam. Volgens de site is het idee hiervoor ontstaan doordat meer mensen vegetarisch willen eten maar dat het in Nederland ontbreekt aan goede vegetarische horecagelegenheden met een moderne keuken. "Vaak word vegetarisch eten ergens onderaan een menukaart vermeld, en wordt u afgescheept met een saaie salade geitenkaas of een bordje pasta", aldus de site. "Vega Pop-up wil het gebrek aan goede, maar vooral moderne, vegetarische en veganistische restaurants tegemoet komen, door tijdelijke Pop-up restaurants door geheel Nederland met kwalitatief hoog, moderne en bovendien zeer smaakvolle gerechten en wijnen te bieden".

En kwalitatief hoogstaand, dat was het. Wij kozen ervoor om diverse koude en warme gerechtjes te bestellen en te delen. De gerechten zijn allemaal van voorgerecht-formaat. Je kunt ook kiezen voor een verrassingsmenu.

Eerst werden wij al zeer aangenaam verrast met een amuse die, zonder te willen overdrijven of irritante uitdrukkingen te willen gebruiken, alleen te omschrijven valt als een Smaakexplosie.

Wij werden vervolgens eerst verwend met twee koude gerechten: Purple Rain, een gerecht van bietjes, aceto balsamico, geitenkaas en meringue en Pretty Pink, een gerecht van flespompoen, sinaasappel en pistachecrumble. Beide gerechten zo mooi opgemaakt dat het bijna zonde was om aan te beginnen. Echt sterrenkwaliteit, net als de smaak.


Daarna twee warme gerechten, de Mushroom Eclair, paddestoelen dus (always my favourite!), gecombineerd met paarse aardappel en truffel, en de Smokey Surprise, een combinatie van knolselderij, king boleet, topinamboer en smoke. Deze beschrijving doet geen recht aan hoe fantastisch dit smaakte. Hoe plantaardig eten kan smaken als het goed wordt klaargemaakt! Wij werden er beiden erg gelukkig van, zeker toen bleek dat de wijn ook niet onderdeed voor het eten. Wat een, helaas tijdelijke, aanwinst!

Vega of foodie (of allebei): grijp je kans en ga nog even heel snel reserveren of zoek hun volgende locatie op via www.vegapopup.com!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten