donderdag 1 oktober 2015

Food review: Vegetarische Snackbar

Hoe frustrerend toch als je trein, die zo veelbelovend vertrok, ineens niet meer verder wil. Vooral aan het einde van de werkdag en nog voor het avondeten.
 
Behalve als dit plaatsvindt bij Den Haag HS, want dan is er: de Vegetarische Snackbar!
Deze is gesitueerd recht tegenover het station. Let wel even op de drukke weg en de langsdenderende trams. Maar qua locatie dus nagenoeg perfect. Het zaakje valt echter niet zo op dus even goed kijken.
 
Deze snackbar bestaat inmiddels enige jaren. De kaart is uitgebreid en bevat alle gebruikelijke snackbarkeuzes, met dien verstande dat ze vegetarisch of veganistisch zijn.
 
Al eerder had ik ruimschoots kennis gemaakt met het Broodje Karma (de naam alleen al!), de overheerlijke vegetarische variant op een broodje shoarma. Zelfs mijn zeer carnivorische pa moest schoorvoetend toegeven dat dit Erg Lekker was. Maar omdat ik toch bang was dat ik door steeds hetzelfde te kiezen iets zou mislopen wat misschien Nog Lekkerder was, besloot bij ik deze treinstoring tot een 'kip'burger menu met patat en salade.
 
Ook weer errug smakelijk. De burger was mals en inclusief bruin zuurdesembroodje zo hoog dat je hem met goed fatsoen niet naar binnen kunt happen. Zoals het hoort. Patat met veganaise ook prima en gelukkig goed gedoseerd (niet teveel dus) en flink wat salade. Tussentip: veganaise kun je gewoon bij de supermarkt kopen, namelijk in de vorm van Remia Mayolijn. Wist je niet, hè? Deze is overigens niet zo lekker als de veganaise die hier geserveerd wordt, maar vooruit.
 
Anyway, deze maaltijd was weer heerlijk en nog gezond en guiltfree ook. Het eten lijkt bovendien zozeer op wat een normale snackbar te bieden heeft (nog iets lekkerder, vind ik en zeker gezonder) dat het een geschikte optie is voor vleesverlaters en flexitariers.
 
Mocht je dus eens stranden in Den Haag, geef deze zaak een kans! Sinds kort serveren ze ook pizza. En binnen Den Haag hebben ze een bezorgdienst. Amsterdam heeft sinds kort ook een (mobiele) vestiging. Nog wat feiten: de Vegetarische Snackbar heeft de prijs gewonnen voor beste snackbar van Den Haag en voor meest Vegan Friendly restaurant van Nederland.
 
O ja,prijzen: deze variëren van een paar euro voor een enkele snack tot ongeveer 12 euro voor een menu. Wat wil je nog meer? Nou, nog meer vestigingen graag!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten