donderdag 22 oktober 2015

Food-review: Baker & Moore

Zondagmiddag draait bij mij en mijn moeder vaak om de vraag "Waar gaan we lunchen?" (eerstewereldprobleem) Vooral in Rotterdam, tenslotte toch de culinaire hoofdstad van Nederland, is de keuze reuze. Helaas is het mij nog steeds niet gelukt om mijn moeder aan de Dutch Weedburger te krijgen, en ook deze zondag lukte het me niet om haar mee te lokken naar Bagels and Beans, waar ze hem tegenwoordig verkopen. In plaats daarvan wilde ze liever naar Baker & Moore, en liet ik mij toch maar meetronen. Niet dat dit een straf is.

Wat is het?
Baker & Moore is een ontbijt- en lunchrestaurant op de Westblaak. "Jouw plek in de stad waar je ontspant, geniet en werkt", aldus de site. Het leuke aan het concept van Baker and Moore is dat je zelf je broodje kunt samenstellen. En dat vinden wij, eigenwijze typjes zijnde, natuurlijk heerlijk. Op de menukaart staan verder nog ontbijtjes (in het weekend de hele dag verkrijgbaar, bonuspunten!), zoetigheden, slowjuices, koffie en thee. Ook is een high tea mogelijk en volgens de site is er tegenwoordig ook de Bakers Healthy Raw Tea. Dit is een "gezonde high tea zonder suiker, lactose, gluten en voornamelijk raw & vegan". Dat klinkt wel erg hipster...

The food
Wij kozen dus gewoon voor een zelfverzonnen  boterham met pesto, zongedroogde tomaat en boerenkaas en een ontbijtje bestaande uit een croissantje, een scone met room en jam, verse jus en koffie. Het brood van Baker and Moore smaakt ambachtelijk en is rijk belegd. De pesto was volgens mijn mee-eter goed op smaak. Met de zongedroogde tomaatjes was men niet zuinig geweest. Alles bij elkaar dus een geslaagd broodje. Bonuspunten voor het feit dat er ook zuurdesem- en glutenvrij brood gekozen kan worden. Tip: je kunt van je sandwich een tosti laten maken.

Ook het ontbijtje was prima; het smaakte allemaal vers en ook met de jus en de koffie was zeker niets mis. De koffie en thee is overigens allemaal biologisch (bonuspunt!).

Verder
De inrichting is hedendaags, dat wil zeggen: sloophout, koele kleuren in combinatie met kleurige accenten. Ik vind de zaak inderdaad een ontspannen uitstraling hebben, mede door het hoge plafond en de daardoor enigszins industriële uitstraling, die altijd zo goed bij Rotterdam past. Er is een leestafel met tijdschriften en er is Wifi. Hierdoor is deze zaak ook geschikt om er in je eentje te gaan zitten, bijvoorbeeld met je laptopje. Je kunt hier zelfs een werkplek reserveren via seats2meet.

De bediening is erg klantvriendelijk en vlot.

De prijzen zijn gemiddeld en flexibel vanwege het zelf-samenstellen concept. De kwaliteit van de producten is echt goed dus je krijgt waar voor je geld, vind ik.

Verder zijn er nog producten zoals koffie en thee voor thuis te koop en je kunt je lunch of ontbijt ook "to go" bestellen. Ze hebben mogelijkheden voor groepen en bedrijfscatering.

Qua bereikbaarheid: gelegen in het centrum van een wereldstad dus vooral niet met de auto komen (nogal wiedes) maar gewoon lopen of met metro of tram. Dat deze zaak net één straat buiten het drukke centrum ligt heeft als voordeel dat het er meestal niet overvol is, wat bijdraagt aan het idee van 'Ontspannen'.

Kortom: de perfecte zondagmiddagstek...ook voor de andere dagen van de week!


Baker & Moore
Westblaak 147
www.bakerandmoore.nl


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten